Selecteer een pagina

Ik heb mijn auto geparkeerd. Rond 18.45 uur worden we verwacht in de Luwte voor Nature Brings – een initiatief van mooie mensen om talenten samen te brengen en zo een bijdrage te leveren aan levensgeluk. Een jonge vrouw rijdt de parkeerplaats op en ik wacht. Zou zij ook komen voor Nature Brings? Ik vraag het haar nadat ze is uitgestapt. Binnen een mum van tijd zijn we in gesprek terwijl we samen oplopen. Ik zie heldere ogen en een warme uitstraling.  Ramona van Silfhout heeft een bedrijf genaamd ‘Stille Verhalen….’ Ik voel de connectie en glimlach hoe het begin van deze avond loopt – onze ontmoeting en de onderlinge, openheid. Nature brings – zelfs nu al op een parkeerplaats.

Stille verhalen – voor mij persoonlijk gaan stille verhalen over de verhalen achter gesloten deuren. Allemaal dragen we ervaringen mee in ons hart. Sommigen voelen zo kwetsbaar, pijnlijk of ‘stom’ dat we ze achter gesloten deuren houden en niet tonen. Of nog dieper wegstoppen zodat we er nauwelijks bij kunnen. We leven door en doen alsof er niets aan de hand is. Ondertussen wil het verhaal aandacht en klopt het aan de deur. In de vorm van vermoeidheid, irritatie, projecties of lichamelijk ongemak.

Live Your Innervoice heb ik in de wereld geroepen omdat ik zo geloof in de bevrijdende kracht van het in verbinding komen met dat wat is: je eigen levensverhaal – jouw ervaringen. Dat betekent niet dat je ‘altijd maar over alles moet praten’. Het betekent wel dat ik je uitnodig om liefdevol en oordeelloos te verkennen wat er in je schuilt. Wat zacht aangeraakt wil worden. Met of zonder woorden. Zodat jij jezelf ziet, hoort en draagt. Zodat jij jezelf voedt en voelt. Zodat jij vanuit jezelf jouw levenspad, waarvoor jij hier op aarde bent, bewandelt.

Hoe fijn zou het zijn om niet hard te hoeven werken 

  • om dat ene ‘geheim’ op te bergen achter die deuren;
  • om te verstoppen dat je je in een groep onzeker voelt; 
  • om te zwijgen terwijl je een andere mening hebt;
  • om je aan te passen terwijl je hart iets anders wil;
  • om je verdriet te verbergen achter die glimlach.

Het echte leven kent alle facetten en seizoenen. Net als de mens. Nature Brings and Nature Takes… Wat is jouw ware natuur en wat is jouw levensverhaal? 

Wat mag ontstaan – voorbij de uitdagingen zodat jij je vleugels helemaal kan uitslaan vanuit de echte en volledige verbinding met jezelf?

Sla je vleugels uit

Live your innervoice – door mijn eigen proces met ups en downs ben ik thuis gekomen en help ik nu anderen dat ook te doen.

X Janneke

PS dank voor de fijne ontmoeting Ramona